Mas Fuselles - turisme rural
Turisme rural familiar
Turisme rural familiar
mida del text   -a    +a
Es troba a:
Món Rural
Turisme rural, una manera de viure

TURISME RURAL, UNA MANERA DE VIURE

Mitjançant el decret 365/1983, de 4 d'agost, la Generalitat de Catalunya va crear la modalitat d'allotjament turístic anomenada residència-casa de pagès amb la finalitat de promoure els recursos turístics de les comarques catalanes, actuació necessària tant per raons econòmiques com per assolir els dos objectius de millora de les rendes de les famílies que viuen al medi rural i d'equilibri territorial de Catalunya.

En aquest tipus d'establiments se'ls hi exigeix una gran integració en el medi rural, possibilitant la rehabilitació i conservació d'edificacions ja existents i evitant les noves construccions, ja que l'entorn i la imatge són trets indissociables d'aquest producte turístic. També se'ls hi exigeix preservar l'entorn natural i arquitectònic de la seva zona d'ubicació.

Les residencies-cases de pagès, segons les seves característiques poden ser, Masies, Cases de poble o allotjaments rurals independents.

El Mas Fuselles és una Masia, ja que és una edificació aïllada, fora del nucli urbà, l'edificació és anterior a l'any 1950, és troba en el si d'una explotació agrícola, ramadera o forestal, el titular de l'explotació turística viu en la mateixa finca i part dels seus ingressos els obté de l'activitat agrícola, ramadera o forestal. En el Mas a part del servei d'allotjament es dóna la prestació de l'esmorzar i el sopar.

Els titulars d'una Masia, residència-casa de pagès, són gent que viu al i del camp, que s'estimen el seu entorn i que conviuen amb ell, ja que és el seu mitjà de vida. La seva vida sol ser, l'agricultura o la ramaderia, i la vocació turística surt arran d'aquesta llei, i per tal de millorar les seves cases, molt sovint força abandonades, i la seva qualitat de vida.

Respecteu aquesta gent i el seu entorn, adapteu-vos a la seva manera de viure i disfruteu d'un bon turisme rural.

Joan Comas i Serra.
Turisme Rural
Mas Fuselles, s/n - Pujals dels Pagesos - 17844 - Cornellà del Terri - Girona
Telf: 649 90 46 46 - inici - Contacte - Mapa web - Política de privacitat - Avís legal