Mas Fuselles - turisme rural
Turisme rural familiar
Turisme rural familiar
mida del text   -a    +a
Es troba a:

Façana principal

Una mica d’Història

Masia aïllada situada a la vessant oriental del veïnat de Pujals dels Pagesos, a tocar de Can Frigola i Can Llauger, enmig de l'entorn natural però ben comunicada.
La masia es troba envoltada de bosc mediterrani, on podem trobar una barreja de pi, roure i alzina. Cal destacar un roure centenari de grans dimensions i un petit grup de lledoners amb arrels de formes molt curioses.
Va ser construïda cap al segle XV, per bé que hi trobem elements del segle XVII i posteriors.
És de planta rectangular, de doble vessant i de dos pisos amb algunes edificacions afegides. A la façana principal de migdia hi destaca el portal forà d'arc de mig punt de dovelles de sorrenca. Damunt hi ha una finestra d'impostes corbades i llinda monolítica que ha sofert modificacions.

Una segona finestra és geminada amb arquets trilobats d'estil gòtic. Els seus carreus són de travertí. A sota hi sobresurten dos potents contraforts.

Adossada a la casa hi havia l'antiga cabana, ara reformada. A la façana est s'observen diverses fases en l'edifici. Destaca una finestra d'arquets trilobats d'estil gòtic de carreus de travertí.

Una segona finestra és de llinda de pedra, té ampit i reixa. La resta d'obertures són de llinda de pedra d'una sola peça. La façana posterior té un forn i diverses obertures. Cal remarcar una altra finestra amb impostes corbades i llinda, com també una porta d'arc escarser. El forn de pa conserva l'antiga boca de carreus de pedra.

A l'interior de la masia s'hi conserven part dels antics estables i de la cuina.

La masia pertanyia a la família de Can Frigola. Als anys 70 va ser venuda i posteriorment restaurada als anys 80. En aquesta restauració es van enderrocar part de les edificacions annexes a la masia, i altres es van annexionar fins que se'n va obtenir l'estructura actual. També es van restaurar tots els interiors, teulats, forjats i paviments.

L'any 1999 la finca va ser adquirida amb la intenció de convertir-la en masia de turisme rural i se'n van restaurar els interiors amb l'objectiu d'adaptar-la a aquest nou ús.
A partir d'ara i amb moltes ganes ens posem al vostre servei perquè gaudiu com nosaltres d'un entorn tranquil i relaxant.

Establiment 4 Espigues
D'acord amb la calificació dels establiemnts de Turisme Rural de la Generalitat de Catalunya, Mas Fuselles ha obtingut els criteris de Qualitat que li otorgan 4 Espigues d'un màxim de 5.
Mas Fuselles, s/n - Pujals dels Pagesos - 17844 - Cornellà del Terri - Girona
Telf: 649 90 46 46 - inici - Contacte - Mapa web - Política de privacitat - Avís legal